Time out by 1 hour in group settings

Support for our english speaking visitors

Moderator: Co-Administratoren

Antworten
sota
Beiträge: 17
Registriert: 21.08.2018, 11:59

Time out by 1 hour in group settings

Beitrag von sota » 08.09.2018, 00:05

I live in Ireland and I am getting the correct time displayed on the Home Page and in the CCU Time and Position Settings. However, when I set a schedule in a group it seems to be an hour ahead, i.e. if I set the temperature to change to 13 degrees at 22:00, it actually changes at 21:00.
Also, if I SSH into the CCU the time is correct.
I have tried using the GMT/BST and GMT/IST time zones and I have a local NTP server.

Any ideas why this is happening?

tomi_cc16
Beiträge: 628
Registriert: 30.11.2013, 16:35
Wohnort: Mordor

Re: Time out by 1 hour in group settings

Beitrag von tomi_cc16 » 08.09.2018, 21:57

You can open a bug here (english should be fine):
viewforum.php?f=34

Or contact eq-3 directly:
https://www.eq-3.com/service/support.html

You can also try to contact Jens Maus (jmaus) in the forum who is the developer behind Raspberrymatic and have some insights regarding some bugs and how to fix them.
viewtopic.php?f=65&t=45047

Sorry that I can not help you more for now, if there is anything else let us know.

sota
Beiträge: 17
Registriert: 21.08.2018, 11:59

Re: Time out by 1 hour in group settings

Beitrag von sota » 09.09.2018, 11:24

Thank you, I have posted the question in the RaspberryMatic forum, I will let you know if I find a solution.

tomi_cc16
Beiträge: 628
Registriert: 30.11.2013, 16:35
Wohnort: Mordor

Re: Time out by 1 hour in group settings

Beitrag von tomi_cc16 » 15.10.2018, 12:03

sota hat geschrieben:
09.09.2018, 11:24
Thank you, I have posted the question in the RaspberryMatic forum, I will let you know if I find a solution.
Did you got an answer or did the last RaspberryMatic update solved the issue? If not create issue in github:
https://github.com/jens-maus/RaspberryMatic/issues

sota
Beiträge: 17
Registriert: 21.08.2018, 11:59

Re: Time out by 1 hour in group settings

Beitrag von sota » 10.02.2019, 12:57

I'm reactivating this thread as I found the solution with the help of @jmaus - https://github.com/jens-maus/RaspberryMatic/issues/553.

The problem was with the DST setting on the HmIP heating groups. It's easy to miss as you have to click on the "Configure DST" button to see the settings. On mine the UTC DST offset was 120 minutes and the UTC offset was 60 minutes. Setting these to 60 and 0 minutes respectively solved the problem.

Antworten

Zurück zu „HomeMatic - english“